Adviseur Organisation & Development in Amsterdam - Servicekantoor

FOR THIS ROLE FLUENCY IN DUTCH IS REQUIRED Als Adviseur Organisation & Development ben je onderdeel van het People Organisation & Development team, met een focus op arbeidsverhoudingen, arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden.

Als Adviseur Organisation & Development ben je onderdeel van het People Organisation & Development team, met een focus op arbeidsverhoudingen, arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. Je ontwikkelt programma’s en implementatieplannen voor de People teams en organisatie. Je hebt een visie op aantrekkelijk werkgeverschap en weet dit te vertalen naar duidelijke kaders, rekening houdend met veranderende wet- en regelgeving. Je onderhoudt onze contracten/contacten met externe dienstverleners en draagt bij aan de totstandkoming van de cao, het sociaal plan en de afspraken met de Ondernemingsraad.

Over de functie van Adviseur Organisation & Development

Al 150 jaar opereert de Bijenkorf succesvol binnen de dynamiek van de fashion retailmarkt. De Bijenkorf is als het meest inspirerende en toonaangevende warenhuis altijd in beweging, met continue investeringen in onder andere de fysieke winkelomgeving, internationale online expansie, duurzaamheid maar vooral ook haar medewerkers.

Onze People organisatie kent drie teams: People Services, People Operations en People Organisation & Development. People Services is verantwoordelijk voor onze administratie en alle (people) systeem gerelateerde projecten. Team People Operations is verantwoordelijk voor de uitvoer van onze dagelijkse people praktijk en wordt daarin voorzien van kaders en implementatieplannen vanuit team Organisation & Development, zodat zij dit zo goed mogelijk kunnen doen. Voor dit team zijn wij op zoek naar een Adviseur Organisation & Development, met kennis op het gebied van het Arbeidsrecht in brede zin.

Als Adviseur Organisation & Development ben je onderdeel van het People Organisation & Development team; gedreven professionals die zich focussen op het brede spectrum van opleidingsbeleid, management development, arbeidsvoorwaardenbeleid, arbeidsverhoudingen (cao, sociaal plan en arbeidsrecht in brede zin) ) inclusiebeleid, arbobeleid, employer branding, succession planning en performance management.

 

Binnen dit team ligt jouw focus en expertise op het gebied van arbeidsverhoudingen, -voorwaarden en -omstandigheden.

Jouw voornaamste taken en verantwoordelijkheden

 • Je jaagt aan, bent trekker en schrijver van aantrekkelijke plannen op het gebied van arbeidsverhoudingen, -voorwaarden en -omstandigheden.
 • Je hebt gedegen kennis van het arbeidsrecht in de meest brede zin. Ook op het terrein van arbo- en gezondheid voel jij je thuis.
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd de business, het People Operations team en het People Services team  over relevante ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht en het sociaal zekerheidsrecht
 • Je bent de spil in het web tussen team people operations, team people services en de business en toetst jouw kaders en implementatieplannen om te zien of hetgeen je hebt bedacht, ook succesvol uitpakt in de praktijk
 • Op basis van de evaluaties met de business en het people operations team, onderhoud jij de goede afspraken met externe dienstverleners
 • Jij draagt bij aan de totstandkoming van afspraken tussen de Bijenkorf en sociale partners en zorgt er voor dat gemaakte afspraken correct en eenduidig worden vastgelegd.

Hoe jij ons team compleet maakt

Graag maken wij kennis met gepassioneerde professionals met het volgende profiel:

 • Academisch werk- en denkniveau met een visie op het People vakgebied
 • Ruime kennis en ervaring op het gebied van het Arbeidsrecht (vanuit een Human Resources, Juridische of Bedrijfskundige achtergrond)
 • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring binnen het HR multidisciplinaire en/of het juridische domein, bijvoorbeeld bij een retailorganisatie of dienstverlener;
 • Begrip van en aantoonbare ervaring met het (mede)sluiten van contracten met externe dienstverleners op o.a. het gebied van flexibele arbeid, arbo en vitaliteit
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving en ervaring met het opstellen van implementatieplannen;
 • Nieuwsgierig, onderzoekend, resultaat- en klantgericht en daarmee een sterke gesprekspartner voor de diverse stakeholders
 • Een proactieve, daadkrachtige en verbindende persoonlijkheid

Values

De Bijenkorf has seven values that are an important part of the DNA of our employees:
 • passion for guests
 • continuously innovative
 • take responsibility
 • collaborate
 • open to change
 • respect every individual
 • acting sustainably
The values are an important part of the interviews for all vacancies within our organization.

What does de Bijenkorf have to offer

De Bijenkorf offers excellent, competitive primary terms of employment, supplemented by an extensive package of secondary employment terms. In addition, we offer a variety of development and growth opportunities, including for young talent, professionals and prospective managers.

step 1
Upload CV + Motivation
step 2
1st Interview
step 3
Assessment & 2nd Interview
step 4
Terms of Conditions

Apply for this job