Creatieve Content Specialist in Amsterdam - Servicekantoor

FOR THIS VACANCY FLUENCY IN DUTCH IS REQUIRED. Als Creatieve Content Specialist ben je verantwoordelijk voor de visie en strategie op creatieve contentontwikkeling. Voor deze rol zoeken we naar een collega met een passie voor mode, luxe merken en accessoires. Je weet bijvoorbeeld alles over kinder- of herenmode, bent op de hoogte van de nieuwste collecties van designermerken of kent het belang van mooie accessoires en lingerie. We zijn een warenhuis met vele mogelijkheden, dus laat ons vooral zien waar jouw affiniteit en passie ligt!

FOR THIS VACANCY FLUENCY IN DUTCH IS REQUIRED.

Over de functie van Creatieve Content Specialist: Mode en Accessoires

Heb je een passie voor digitale content, mode, online retail én ben je op zoek naar een uitdagende baan? Per direct zijn wij op zoek naar een enthousiaste professional voor in het Digitale Content team. Want niet alleen onze fysieke winkels zijn een feest om te bezoeken, ook online zorgen we voor de allerbeste klantbeleving. Natuurlijk op een creatieve, inspirerende en premium manier die bij de Bijenkorf past. Content via de digitale kanalen speelt daarin een onmisbare rol om de klant te activeren en te inspireren.

Als Creatieve Content Specialist ben je verantwoordelijk voor de visie en strategie op creatieve contentontwikkeling. Voor deze rol zoeken we naar een collega met een passie voor mode, luxe merken en accessoires. Je weet bijvoorbeeld alles over kinder- of herenmode, bent op de hoogte van de nieuwste collecties van designermerken of kent het belang van mooie accessoires en lingerie. We zijn een warenhuis met vele mogelijkheden, dus laat ons vooral zien waar jouw affiniteit en passie ligt!

Jouw voornaamste werkzaamheden en verantwoordelijkheden

In deze rol ben je voor jouw contentspecialisme (Mode/Luxe/Accessoires) verantwoordelijk voor de visie en strategie op digitale contentontwikkeling en bewaak je de balans tussen commerciële- en inspirerende content. Je produceert - en optimaliseert digitale content met een creatief, adviserend, activerend en inspirerend karakter. Die content publiceren we op de site, in de app, op social media en in de e-mails die we verzenden. Je beheert daarnaast het achterliggende productaanbod en zorgt dit altijd volledig en actueel is en op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. Jij schrijft de copy voor jouw contentspecialisme en je weet dit te combineren met inspirerende, creatieve keuzes voor beeld, waarmee je de teams van fotografie, video en design kan ondersteunen. Al het gemaakte werk ben je aan het optimaliseren en evalueren door gebruik van Google Analytics om het zo effectief mogelijk te kunnen (her)gebruiken.

Je denkt na over de klantreis en creëert draagvlak voor jouw ideeën bij verschillende stakeholders die daar ook aan werken, zoals E-commerce, Business Development, Online Trading en Inkoop. Je werkt in een multidisciplinair team van E-commerce specialisten waar je als Content Specialist bepaalt welke content wordt ingezet om bepaalde conversiedoelen te behalen en customer journeys te versterken. Daarnaast werk je nauw samen met team Brand Partnerships om ervoor te zorgen dat branded content een solide bron van inkomsten is en waarborgt tegelijkertijd de kwaliteit van deze content met jouw ervaring in het maken van digitale, inspirerende content.

Als echte vakidioot ben je op de hoogte van wat er in de (digitale) markt gebeurt en doe je actief voorstellen voor de kwaliteitsverbetering van de digitale content. Met je helicopterview monitor je hoe campagnes en content worden geïntegreerd in de verschillende customer journeys en zorg je dat we naar onze Bijenkorf-klant één verhaal vertellen, binnen gezette deadlines en volgens afspraken met al je interne- en externe stakeholders.

Hoe jij ons Digitale Content team compleet maakt

Voor deze functie zijn we op zoek naar een ambitieuze en enthousiaste kandidaat met een passie voor digitale content die beschikt over de volgende competenties en ervaring:

 • Een relevante HBO/WO opleiding;
 • Een aantal jaren relevante werkervaring;
 • Aantoonbare ervaring op het digitale vlak, liefst in een e-commerce omgeving;
 • Kennis van confluence en jira is een pre;
 • Ervaring met Photoshop;
 • Ervaring en affiniteit met werken in CMS;
 • Ervaring met data gestuurd digitale content maken die in lijn is met de merkwaarden;
 • Google Analytics basic vaardigheden.

Values

De Bijenkorf has seven values that are an important part of the DNA of our employees:
 • passion for guests
 • continuously innovative
 • take responsibility
 • collaborate
 • open to change
 • respect every individual
 • acting sustainably
The values are an important part of the interviews for all vacancies within our organization.

What does de Bijenkorf have to offer

De Bijenkorf offers excellent, competitive primary terms of employment, supplemented by an extensive package of secondary employment terms. In addition, we offer a variety of development and growth opportunities, including for young talent, professionals and prospective managers.

step 1
Upload CV + Motivation
step 2
1st Interview
step 3
Assessment & 2nd Interview
step 4
Terms of Conditions

Apply for this job